VOPSIRI INTERIOARE ȘI EXTERIOARE

VOPSIRE AIRLESS

Vopsirea airless (fără aer) este o metodă inovativă care permite economisirea materialelor și obținerea unei suprafețe complet omogene, rezistente în fața provocărilor timpului.

Acest tip de vopsire este efectuată cu ajutorul unor aparate de pulverizare de înaltă performanță. Dispozitivele de vopsire airless pot avea motor pneumatic sau electric și pot fi folosite pentru construcție și reparație atât în lucrări casnice, cât și industriale. Sunt compatibile cu diverse tipuri de vopsea și lacuri, inclusiv cele acrilice și latex.

Datorită echipamentelor mecanizate de ultimă generație, utilizate pentru aplicare, pot fi vopsite suprafețe mari în perioade de timp redus, iar rezultatul obținut este superior metodelor tradiționale. Această viteză a vopsirii airless este atinsă datorită atomizării: la presiune ridicată, vopseaua este pompată cu mare viteză prin vârf, iar la interacțiunea cu aerul se separă în picături și e proiectată pe suport. Astfel, prin vopsirea airless poate fi aplicat un strat uniform și gros de vopsea de la prima încercare, care pătrunde cu ușurință în orice fisuri și colțuri de pe suprafață, fără a lăsa urme precum vopsirea cu perie sau rolă.

vopsirea-fara-aer
pulverizator

UNDE SE APLICĂ?

Vopsirea airless este potrivită pentru pereți, tavane, podele, structuri metalice și alte suprafețe, indiferent de textură. Această tehnică poate fi utilizată atât pentru lucrări mecanizate de interior, cât și de exterior pentru fațade sau acoperișuri.

Vopsirea airless e o bună alegere pentru proiecte de renovare, mai ales atunci când este nevoie de acoperirea unei suprafețe mari. Cu ajutorul pulverizatoarelor, suprafețele dorite pot fi vopsite rapid și eficient.

AVANTAJELE

Un beneficiu important este faptul că va fi folosită mult mai puțină vopsea decât în cazul vopsirii obișnuite, astfel încât este garantat că vopseaua ajunge pe suprafață fără a o risipi. În cazul vopsirii airless, nu e nevoie de folosirea unor diluanți sau solvenți periculoși pentru mediu, pulverizatorul se bazează doar pe aerul de înaltă presiune și poate fi controlat. Acoperirea este uniformă și netedă chiar și atunci când este vorba de suprafețe inegale și denivelate, lucru ce nu poate fi realizat la fel de eficient prin tehnicile obișnuite. Într-un final, vopsirea airless face munca mai simplă și mai rapidă, reduce costurile lucrărilor de renovare și ajută la finalizarea cu succes a unui proiect de calitate superioară.

pulverizator-vopsire
vopsirea-airless