TERMOIZOLAȚII MECANIZATE CU SPUMĂ POLIURETANICĂ, DURABILE ȘI EFICIENTE

TERMOIZOLARE

Termoizolații cu spumă poliuretanică

Alege termoizolarea cu spumă poliuretanică dacă îți dorești ca în locuință să fie răcoare vara și cald iarna. 

Termoizolațiile cu spumă poliuretanică sunt o alternativă inovativă, spre deosebire de soluțiile răspândite cu polistiren, celuloză sau vată (minerală sau bazaltică). Acest tip de izolare se realizează cu ajutorul unui utilaj profesionist, ce pulverizează materialul la o presiune de 400 bar. Spuma aplicată devine un strat monolit, ceea ce garantează eficiența lui.

Spuma poliuretanică este un material izolant, obținut în urma reacției exoterme dintre două componente lichide (poliol și izocianat). În funcție de cantitatea de bule, rezultată din interacțiunea celor doi compuși, spuma va fi mai densă sau mai puțin densă. 

Spuma poliuretanică folosită pentru izolațiile termice poate fi de 2 tipuri: cu celule (pori) închiși sau cu celule (pori) deschiși. Acestea se deosebesc din perspectiva densității, structurii și aspectului. Dacă este aleasă corespunzător, succesul izolației este garantat. Specialiștii ZUGRO te vor ajuta să alegi opțiunea optimă pentru proiectul tău.

termoizolatii-cu spuma

UNDE SE APLICĂ?

1. Pereți
2. Terase
3. Mansarde
4. Subsoluri, demisoluri
5. Acoperișuri plane (blocuri, hale) sau înclinate
6. Pardoseală
7. Hale industriale;
8. Ferme agro-zootehnice
9. Pereți sandwich ( sandwich panel)
10. Piscine
11. Frigidere pentru păstrarea fructelor și legumelor;
12. Cisterne industriale
13. Săli de sport și agrement
14. Depozite de cereale

Spuma poliuretanică este prietenoasă cu mediul deoarece:

  • reduce consumul de energie și gaze;
  • reduce emisiile de CO2 în atmosferă;
  • nu conține freon care afectează stratul de ozon; 
  • este un produs sustenabil, deci nu este necesară utilizarea altor materiale de-a lungul timpului.

Spuma poliuretanică se folosește și la saltele, perne, mobilă, geamuri sau vestimentație.

AVANTAJELE

De ce spuma poliuretanică este un izolant atât de bun? 

  • Spuma poliuretanică cu celulă închisă aplicată de ZUGRO  are factorul de transfer termic – λ = 0.022 W/m*K, cu pana la 50% mai bun decât materialele tradiționale care au λ în jurul valorii de 0.04 W/m*K.
  • Clienții, care au ales izolarea termică ZUGRO, au observat o reducere considerabilă a cheltuielilor pentru energie sau gaz. Spuma poliuretanică contribuie la micșorarea consumului de energie cu peste 50%, spre deosebire de metodele clasice, care asigură economii de până la 30%.
  • Pe lângă faptul că nu reține apa, componentele spumei poliuretanice nu reprezintă o sursă de hrană pentru ciuperci sau bacterii. Casele sunt mult mai bine protejate împotriva mucegaiului.
  • Compușii care stau la baza spumei poliuretanice îi permit acesteia să aibă o durată de viață mare, aproximativ 40 ani. Astfel nu este necesar să plătești pentru o nouă izolație o perioadă lungă de timp. Banii investiți inițial vor fi recuperați rapid, datorită economiilor semnificative de energie.
termoizolatie-mecanizata
spuma-poliuretanica